Over ons

Hoe is Missie Master ontstaan?

In 2018 ontwikkelde Sportbedrijf Drachten – samen met gameontwikkelaar 8D Games uit Leeuwarden – een innovatieve beweegapp voor kinderen: Missie0512.

Tijdens het ontwikkelproces werd de doelgroep intensief betrokken bij zowel het artwork als de gameplay. Kinderen van 8 tot 14 jaar zijn opgegroeid met games, apps en smartphones. Tijdens het ontwikkelproces is er goed naar hun feedback geluisterd. Wat voor karakters spreken hen aan? En wat voor kleuren en stijlen?

Van regionale pilot naar landelijke app

Missie0512 werd uitvoerig getest in de regio Smallingerland. Uit deze succesvolle lokale pilot is in 2020 de landelijk inzetbare app ‘Missie Master’ ontstaan. Sporten en bewegen is immers voor kinderen in heel Nederland belangrijk.

Waarom is deze app zo belangrijk?

Kinderen in Nederland bewegen te weinig. Maar liefst 46% van de kinderen tot 11 jaar haalt de landelijke beweegrichtlijn niet. Een belangrijke factor die hierin meespeelt: kinderen brengen veel tijd door achter hun computers en telefoons.

Missie Master wil hier verandering in brengen door aan te sluiten bij de belevingswereld van kinderen. De app maakt gebruik van de kansen die digitalisering met zich meebrengt, in plaats van dit enkel als een bedreiging te zien.

Slim toegepaste gamingprincipes en technologieën kunnen het verschil maken. Ook in de offline wereld!

Wie is de eigenaar van de app?

Missie Master is een product van Stichting Move2Play. Deze stichting wil gelijke toekomstkansen creëren op het vlak van bewegen en leefstijl. Een actief, vitaal en gezond leven zou voor iedereen bereikbaar moeten zijn. Rijk of arm, in de stad of op het platteland, jong of oud: alle mensen verdienen een kans om in beweging te komen.

Missie Master in jouw regio?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners die Missie Master in hun regio willen uitrollen.

Lees hoe je kunt aansluiten

Stel je vraag via ons contactformulier: